Spaghetti ze szpinakiem i grana padano

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetny pomysł. W kilka minut można przygotować pyszny obiad.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron (spaghetti na 2 osoby): 2 pęczki
    - szpinak mrożony rozdrobniony: 250 gramów
    - Ząbki czosnku: 4 ząbki
    - ser twardy starty grana padano: 4 szczypty
    - gałka muszkatołowa świeżo starta: 1 szczypta
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti ze szpinakiem i grana padano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
  • 2. Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut. Gdy odparuje woda dodajemy: sól, pieprz i gałkę, oraz ząbki czosnku, mieszamy, dusimy kolejne kilka minut, a następnie gasimy płomień. Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy starannie, by w całości został oblepiony.
  • 3. Przekładamy do misek i posypujemy serem. Buon appetito!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować