Spaghetti ze szpinakiem i fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybkie, łatwe, a jednocześnie znakomite danie, które idealnie nada się na obiad lub wykwintną kolację.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 70 gramów
    - Łosoś bez skóry: 50 gramów
    - szpinak mrożony (brykiety): 0.25 opakowania
    - cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - feta light: 0.25 opakowania
    - masło: 1 łyżka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti ze szpinakiem, łososiem i serem feta 1. Makaron wrzucamy do osolonej gotującej się wody i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek, a następnie dodajemy rozdrobnionego łososia i szpinak. Doprawiamy wedle uznania pieprzem i solą, a na samym końcu dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut. Wykładamy powstałą masę na makaron i dekorujemy pozostałą fetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Makaron spaghetti Masło Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować