spaghetti ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

spaghetti ze świeżych pomidorów, smak lata.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg świeżych pomidorów
    40 dag mielonego mięsa
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 opakowanie makaronu spaghetti
    10 dag żółtego sera
    pieprz
    sól
    oregano
    słodka papryka
    chili mielone

Spaghetti ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone podsmażamy wraz z drobno pokrojoną cebulą, następnie dodajemy przeciśnięty czosnek. Pomidory blanszujemy obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do podsmażonego mięsa, całość dusimy do momentu gdy z pomidorów zrobi się sos. Do smaku dodajemy pieprz, sól, oregano, ostrą i słodką paprykę. Makaron gotujemy pilnując żeby pozostał aldente, podajemy na płaskich talerzach dekorując żółtym serem i oregano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy