Spaghetti z wędzonym łososiem i whiskey - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W wodzie z dodatkiem jednej łyżki oliwy ugotować makaron na pół miękko. Odcedzić, ponownie włożyć do rondla, dodając pozostałą oliwę. W małym rondlu podgrzać śmietanę, nie doprowadzając jej do wrzenia. W drugim rondlu zagotować whisky. Zdjąć oba rondle z ognia i połączyć alkohol ze śmietaną. Łososia pokroić w cienkie paski, dodać sos śmietanowy. Doprawić pieprzem Cayenne i czarnym pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem posypać kolendrą lub natką. Makaron przełożyć na ogrzany półmisek, polać sosem i dobrze wymieszać 2 widelcami. Posypać pokruszonym serem feta. Udekorować kolendrą lub natką. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Komentarze