Spaghetti z warzywami w sosie curry

0 (0 ocen)

  • 20 min

Aromatyczne, ostre danie z dużą ilością warzyw.

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag mrożonej włoszczyzny w słupkach
    1 cebula
    1 łyżka zielonej pasty curry
    1 mały koncentrat pomidorowy
    1 szkl wody
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki imbiru
    garść liści curry
    sól do smaku
    olej ryżowy
    spaghetti razowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Spaghetti z warzywami w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w piórka, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju ryżowym. Następnie dodać mrożone warzywa i razem podsmażać. Dodać pastę curry, oraz wszystkie pozostałe przyprawy i wymieszać. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz wodę i całość dusić na małym ogniu, aż warzywa będą lekko miękkie. Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie i podawać z przygotowanymi warzywami w sosie curry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować