Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami

  • wyświetlono: 313 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczne połączenie makaronu i tuńczyka

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

350 dag makaronu spaghetti
85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu
55 g czarnych oliwek bez pestek
kilka solonycj jabłuszek kaparowych
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami

  • Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami1. Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut.
    Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut.

    Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tuńczykspaghettispaghetti z tuńczykiem

Komentarze

Podobne przepisy

makaron z tuńczykiem i  rukolą

Dodane przez: kassandra

Makaron spaghetti z tuńczykiem i rukolą

Danie powstało z resztek pozostałości...

Makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami

Dodane przez: Mienta

Makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami

Bywają takie dni gdy 30 minut na...

Spaghetti z Tuńczykiem

Dodane przez: Dziś ja gotuje

Spaghetti z Tuńczykiem

Dziś troszkę nie standardowo, zamiast...

Spaghetti z oliwkami i rukolą

Dodane przez: Gregorhspeed

Spaghetti z oliwkami i rukolą

Makaron nie musi pływać w sosie....

makaron

Dodane przez: dziewczyna_z_kodeksem

Makaron spaghetti z tuńczykiem i groszkiem

Prosty i szybki sposób na rybę

Makaron Rigatoni z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą w sosie pomidorowym

Dodane przez: stysiaaaa5

Makaron rigatoni z tuńczykiem, oliwkami i...

Bardzo smaczne i pożywne danie....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE