Spaghetti z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie i smaczne danie. Doskonałe, gdy nie mamy siły, chęci ani czasu na długie gotowanie.

  • 15 min

Składniki:

  • Makaron spaghetti - 200g
    Tuńczyk w oleju lub sosie własnym - 1 puszka (jeśli w sosie własnym, to także 1 łyżkę oleju)
    Pomidory - puszka krojonych lub 2 duże świeże
    kilka listków świeżej bazylii lub łyżeczka suszonej

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, wykrawamy nasiona i kroimy w kotkę, wrzucamy do garnka. Dodajemy tuńczyka oraz bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 5 minut.
    Makaron odcedzamy, wrzucamy do sosu i mieszamy. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy