Spaghetti z tuńczykiem

5 (1 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 500 g makaronu spaghetti
    cebula
    4 ząbki czosnku
    5 łyżek oliwy z oliwy z pierwszego tłoczenia
    4 fileciki anchois
    2 łyżki kaparów
    2 łyżki oliwek bez pestek
    papryczka chilli
    200 g tuńczyka z puszki
    cytryna
    pęczek pietruszki
    3 łyżki startego parmezanu
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z tuńczykiem (produkty) 1. Makaron ugotowałem al dente. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na oliwie. Dodałem anchois ,kapary ,posiekane oliwki oraz chilli bez pestek. Smażyłem na małym ogniu do rozpuszczenia anchois. Wrzuciłem kawałki tuńczyka ,starłem skórkę ze sparzonej cytryny ,doprawiłem solą i pieprzem. Smażyłem jeszcze 5 min. Na koniec wrzuciłem odcedzony makaron i posiekaną natkę. Skropiłem oliwą. Podałem ze startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Kapary Makaron Parmezan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować