Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny obiadek. Makaron spaghetti podany z wegetariańskim sosem ze świeżych pomidorów smakuje obłędnie. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    3 pomidory spore
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    2 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich, bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos pomidorowy

Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji z opakowania, odcedzamy. Z pomidorów zdejmujemy skórkę (nacinamy lekko na krzyż i zalewamy gorącą wodą, zostawiamy na 2 minuty a następnie szybko przekładamy pomidory do zimnej wody). Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek z cebulą, po chwili dodajemy paprykę i przesmażamy razem przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone pomidory. Zmniejszamy ogień i na małym pod przykryciem gotujemy sos przez ok. 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, ziołami prowansalskimi. Wyłączamy gaz. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować