Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczny, szybki i sycący obiad dla całej rodziny.

  • 30 min

Składniki:

  • -75 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    -700 ml passaty pomidorowej
    -1 papryka czerwona
    -1 papryka pomarańczowa
    -1 papryka zielona
    -1 duża cebula
    -2 ząbki czosnku
    -1 łyżka przyprawy do dań z makaronu
    -1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
    -makaron spaghetti

Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy przyprawą do dań z makaronu, mieszamy. Wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażamy przez 5 minut ciągle mieszając. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i paprykę i smażymy wszystko razem kolejne 5 minut.
  • 2. Wlewamy passatę pomidorową, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę słodką. Dokładnie mieszamy. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i dusimy jeszcze 5 minut aby smaki się przegryzły. Podajemy z ugotowanym w międzyczasie makaronem spaghetti. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy