Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym

5 (168 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dobrej jakości mięso i słodkie pomidory, to podstawa tego sosu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MAKARON::
    - spaghetti (+ łyżka soli, łyżka oleju): 250 gramów
    SOS::
    - mielona łopatka (+ 2 łyżki oleju): 450 gramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - pomidory krojone z bazylią i oregano: 390 gramów
    - woda: 175 mililitrów
    - koncentrat pomidorowy: 90 gramów
    - sól: 1 łyżeczka
    - cukier: 0.5 łyżeczki
    - pieprz czarny: 0.25 łyżeczki
    - oregano suszone: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić. Krótko przelać zimna wodą.
  • 2. Mięso podsmażyć na oleju. Dodać przeciśnięty czosnek. W czasie smażenia mięso rozdrabniać łopatką. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory, wodę, koncentrat i przyprawy. Wymieszać, gotować ok. 3-4 minuty. Dodać makaron, wymieszać.
  • 3. Porcje spaghetti można posypać drobno startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować