Spaghetti z sosem mięsno -pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy ją na szklisto. Następnie dodajemy do cebuli mięso mielone i smażymy je, aż straci czerwony kolor.
2.Teraz dodajemy koncentrat pomidorowy, zioła po łyżeczce, sól, cukier i pieprz do smaku. Mieszamy, chwilę dusimy, zalewamy wodą i ewentualnie dodajemy maggi. Zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i jeszcze 5-10 minut dusimy sos. Na koniec zagęszczamy go skrobią ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie wody.
3.W tym czasie wstawiamy makaron, gotujemy go wg instrukcji na opakowaniu. Trzemy ser na tarce o drobnych oczkach.
4.Gotowy makaron odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy sosem mięsno-pomidorowym, posypujemy serem i zieleniną.
Spaghetti gotowe!
Komentarze