Spaghetti z sosem kurkowo-tymiankowym

0 (0 ocen)

  • 5 min

Obowiązkowe danie w sezonie kurkowym

  • 5 min

Składniki:

  • Spaghetti (razowe) 80 g
    Kurki 50 g
    1/2 cebuli
    1 mały ząbek czosnku
    100 ml śmietany 12%
    1-2 łyżeczki tymianku
    sól
    pieprz
    oliwa do smażenia

Spaghetti z sosem kurkowo-tymiankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać dokładnie umyte kurki i smażyć razem przez 10 minut. Po tym czasie dodać posiekany czosnek i śmietanę. Następnie doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Na patelnię dodać ugotowane spaghetti i wymieszać z sosem.

Komentarze

Podobne przepisy

4.86 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Proste spaghetti z sosem pomidorowym