Spaghetti z ricottą i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 11 min
  • Dla 2 osób

No i jak zwykle na wysokości zadania, w te leniwe dni, staje makaron. Wystarczy kilka składników, 10-11 minut i mamy obiad gotowy. Pyszne, kremowe połączenie z lekkim, świeżym koperkiem.

  • 11 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250 g spaghetti
    100 g sera ricotta
    4 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz

Spaghetti z ricottą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, zostawiamy trochę wody z gotowania lub, tak jak my, przecedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka, jeszcze nie całkiem osączony z wody.
    Do makaronu dodajemy ser i koperek. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    „De volaj” :P danie gotowe. Enjoy ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy