Spaghetti z pulpetami z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne spaghetti, jednak przyrządzone w zupełnie inny sposób - podane z pulpetami z tuńczyka. Włoskie danie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron spaghetti - 200g
    Passata pomidorowa - 500ml
    Tuńczyk - 1 puszka ( u mnie z wody )
    Ogórek konserwowy - 1 sztuka
    Jajko - sztuka
    Cebula - pół sztuki
    Marchew - 1/2 sztuki
    Bułka tarta - 3 - 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos pomidorowy Dania z makaronem

Spaghetti z pulpetami z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miski przełożyć tuńczyka, startą marchew i pokrojonego drobno w kosteczkę ogórka konserwowego. Dodać jajko i bułkę tartą, dobrze wymieszać. Formować pulpety i podsmażyć na oleju z obu stron. Gdy będą lekko zarumienione dodać passate pomidorową i dusić 5 minut na małym ogniu. Na koniec dodać ugotowany makaron i wymieszać delikatnie, aby makaron pokrył się sosem. Wyłożyć na talerz makaron i na górę położyć pulpety. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować