Spaghetti z pulpecikami i grzybami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Spaghetti z pulpecikami i grzybami. W tym daniu polecam sos grzybowy w lekko odchudzonej wersji.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cebula
    1/2 kg podgrzybków
    1 mały jogurt naturalny
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    pieprz, jarzynka
    250 g makaronu spaghettki pełnoziarnistego
    pulpety:
    500 g mięsa mielonego
    kawałek pora
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    czubryca czerwona
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    jarzynka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pulpety Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti z pulpecikami i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby oczyścić, pokroić i odgotować w osolonym wrzątku przez 5 minut. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej patelni, dodać grzyby i podsmażyć razem 5 minut. Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym porem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem i przyprawami, formowa małe pulpeciki i dodać do grzybów. Całość podlać 2 chochelkami wody z gotowania makaronu, posypać natką pietruszki i dusić około 15 minut. Sos doprawić do smaku, zdjąć z palnika, a kiedy przestanie się gotować, wlać jogurt i wymieszać. Podawać z makaronem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Mięso Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować