Spaghetti z polędwiczką wieprzową i pieczarkami w sosie śmietanowym

4.48 (161 ocen)

Bardzo smaczna i syta propozycja podania spaghetti.

Składniki:

  • 300g. makaronu spaghetti
    1 polędwiczka wieprzowa( ok 400g.)
    200g. pieczarek
    1 szklanka rosołu lub bulionu
    1/2 szklanki mleka
    250 ml. śmietany 18%
    1 łyżka mąki
    1 łyżka masła
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z polędwiczką wieprzową i pieczarkami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju.

  • 2. Pieczarki obieramy kroimy w pół plasterki, polędwiczkę oczyszczamy z błonek kroimy w kostkę.
    W dużej patelni rozgrzewamy masło , wkładamy pieczarki a po chwili mięso
    Smażymy na wolnym ogniu do odparowania płynu.
  • 3. Mąkę łączymy ze śmietaną oraz mlekiem przelewamy całość do rosołu/bulionu-mieszamy dokładnie.
    Tak przygotowany sos wlewamy na patelnię ,doprawiamy solą i pieprzem wg.gustu , chwilkę podgrzewamy-wkładamy ugotowany makaron , mieszamy do tej pory aż sos ładnie obklei spaghetti.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować