Spaghetti z pieczonymi pulpecikami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli , odcedzamy , pozostawiamy na sicie.
2.Pulpeciki:Mięso mielone łączymy z jajkiem , bułką tartą , musztardą , ziołami oraz solą i pieprzem wyrabiając jednolitą masę.
Z mięsa formujemy małe pulpeciki , układamy je w naczyniu żaroodpornym z wiórkami masła.
3.Sos: Ząbki czosnku obieramy ,papryczkę chili siekamy drobno , układamy między pulpetami , zalewamy krojonymi pomidorami.
Całość oprószamy obficie suszoną bazylią oraz oregano.
Pieczemy 40 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
4.Ugotowany makaron przekładamy do garnka , dodajemy sos z pulpecikami delikatnie mieszamy.
Komentarze