Spaghetti z pieczarkami i fetą

3.83 (6 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste w przygotowaniu danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti
    0,5 kg pieczarek
    2 cebule
    2 kostka sera feta
    Olej do smażenia
    Pęczek pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

3.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Makaron z kurczakiem

Spaghetti z pieczarkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
    Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w paski, cebulę obierz pokrój w pół plasterki.
    Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż dodaj pieczarki i czosnek.Smaż około 20 minut , dopraw solą i pieprzem, dodaj pokrojoną pietruszkę i ser feta.
    Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż aż ser się rozpuści.
    Makaron ułóż na talerzu dodaj sos i gotowe.
    Smacznego.

Porady

Jeśli chcesz możesz dodać startą na tarce marchewkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować