Spaghetti z pesto z orzechów włoskich i rukoli

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ulubiony przepis mojego męża

  • 20 min

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
    85 g orzechów włoskich
    150 g rukoli, grube łodygi usunięte
    115 g parmezanu, startego
    6 łyżek oliwy z oliwek extra vergin
    115 g sera mascarpone
    400 g spaghetti
    sól i pieprz

Spaghetti z pesto z orzechów włoskich i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wrzuć czosnek i orzechy do blendera i zmiksuj. Dodaj rukolę, parmezan i olej i dalej miksuj, aż będzie gładkie i dokładnie połączone. Przełożyć pesto do dużego naczynia, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z mascarpone.
  • 2. Zagotuj wodę w dużym rondlu. Dodać makaron, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować przez 8-10 minut, aż będzie al dante. Odcedzić.
  • 3. Przełożyć makaron do pesto i dokładnie wymieszać. Podawać od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy