2 ząbki czosnku
85 g orzechów włoskich
150 g rukoli, grube łodygi usunięte
115 g parmezanu, startego
6 łyżek oliwy z oliwek extra vergin
115 g sera mascarpone
400 g spaghetti
sól i pieprz
Spaghetti z pesto z orzechów włoskich i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wrzuć czosnek i orzechy do blendera i zmiksuj. Dodaj rukolę, parmezan i olej i dalej miksuj, aż będzie gładkie i dokładnie połączone. Przełożyć pesto do dużego naczynia, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z mascarpone.
2.Zagotuj wodę w dużym rondlu. Dodać makaron, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować przez 8-10 minut, aż będzie al dante. Odcedzić.
3.Przełożyć makaron do pesto i dokładnie wymieszać. Podawać od razu.
Komentarze