Spaghetti z parówkami i warzywami

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Łatwe i szybkie w przygotowaniu, niedrogie a mimo to bardzo smaczne i pożywne.

  • 20 min

Składniki:

  • średniej wielkości cebula
    4 - 6 parówek
    pół marynowanej papryki
    średni ogórek kiszony
    2 łyżki margaryny
    3 łyżki ketchupu
    300g spaghetti (lub dowolnego makaronu)
    (ser)
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z parówkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, ogórka i paprykę kroimy w kostkę. Cebulkę podsmażamy na margarynie, następnie dodajemy pokrojone w plasterki parówki. Gdy się zarumienią łączymy je z ogórkiem i papryką oraz ketchupem. Całość trzymamy jeszcze 3 minuty na ogniu. Gotujemy spaghetti, które potem łączymy z parówkami i warzywami. Tak przygotowane danie możemy posypać serem startym na tarce o grubych oczkach.

Porady

Do wody w której gotujemy spaghetti dodajemy łyżkę oleju, by nie przywarło do dna garnka. Cebulę płuczemy w gorącej wodzie, co pozwoli uniknąć łez przy krojeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować