Spaghetti z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zacznijcie od zagotowania wody i wstawienia makaronu. Ja proponuję wam spaghetti, możecie go jednak zastąpić np makaronem parpadelle.
W głębokiej patelni rozgrzejcie oliwę. Wrzućcie czosnek, chili i imbir i króciutko zeszklijcie, uważając by nie zbrązowiały. Wlejcie puszkę pomidorów, oraz pół puszki przegotowanej wody. Duście ok 2-3 minut.
Do sosu dorzućcie małże oraz krewetki. Na sam koniec pokrojony filet z waszej ulubionej ryby (na kwadraty o boku 2-3 cm). Zamieszajcie delikatnie i duście bez przykrycia.
Makaron gotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odlejcie wodę i makaron dorzućcie na patelnię do sosu. Delikatnie zamieszajcie aby ryba się nie rozpadła.
Podawajcie w głębszych talerzach, posypując parmezanem oraz natką pietruszki.
Smacznego!
Komentarze