Spaghetti z owocami morza

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Przepis został przygotowany na podstawie inspiracji z książki "Kuchnie Świata", przygotowany według własnych preferencji i gustów

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 0.5 opakowania
    - krewetki: 100 gramów
    - małże: 200 gramów
    - puszka pomidorów krojonych w zalewie: 1 puszka
    - ząbek czosnku: 1 ząbek
    - Starty świeży imbir: 1 łyżka
    - papryczka chili: 1 sztuka
    - parmezan starty: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - ryba filet: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zacznijcie od zagotowania wody i wstawienia makaronu. Ja proponuję wam spaghetti, możecie go jednak zastąpić np makaronem parpadelle.
    W głębokiej patelni rozgrzejcie oliwę. Wrzućcie czosnek, chili i imbir i króciutko zeszklijcie, uważając by nie zbrązowiały. Wlejcie puszkę pomidorów, oraz pół puszki przegotowanej wody. Duście ok 2-3 minut.
    Do sosu dorzućcie małże oraz krewetki. Na sam koniec pokrojony filet z waszej ulubionej ryby (na kwadraty o boku 2-3 cm). Zamieszajcie delikatnie i duście bez przykrycia.
    Makaron gotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odlejcie wodę i makaron dorzućcie na patelnię do sosu. Delikatnie zamieszajcie aby ryba się nie rozpadła.
    Podawajcie w głębszych talerzach, posypując parmezanem oraz natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować