Spaghetti z oliwkami i rukolą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron nie musi pływać w sosie. Dodając oliwę i przyprawy uzyskamy inny wymiar.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu spaghetti
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki otartej skórki z cytryny
    1/4 szklanki czarnych oliwek
    1/4 szklanki soku z cytryny
    2 posiekane ząbki czosnku
    2 czerwone papryczki chilli
    pęczek rukoli
    pół szkalnki startego parmezanu
    sól
    pieprz

Spaghetti z oliwkami i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z oliwkami i rukolą 1. Makaron ugotowałem al dente w osolonej wodzie. Odcedziłem. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyłem czosnek i oliwki. Dodałem posiekane chilli, skórkę oraz sok z cytryny. Smażyłem 1 minutę.
    Rukolę umyłem, obciąłem ogonki. Makaron wymieszałem z sosem, rukolą i startym parmezanem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy