Nasza rodzina uwielbia spaghetti dlatego przyrządzamy je na wiele różnych sposobów. To nie prawda, że najlepsze jest z mięsnym sosem, ponieważ świetnie smakuje nawet z samą oliwą. Przepis jest prosty, warto spróbować.
Spaghetti z oliwą i czosnkiem na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki. Na patelnię wlać oliwę i dodać czosnek. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor, ciągle mieszając (nie przypalić, gdyż oliwa zgorzknieje). Czosnkową oliwę odstawić z ognia.
2.Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, osączyć, przełożyć na patelnię z czosnkowa oliwą. Zagrzać, posypać natką, solą i pieprzem. Doprawić na ostro umytą i drobno posiekaną papryczką chili.
Komentarze