SPAGHETTI Z OLIWĄ I CZOSNKIEM NA OSTRO

0 (0 ocen)

  • 35 min

Nasza rodzina uwielbia spaghetti dlatego przyrządzamy je na wiele różnych sposobów. To nie prawda, że najlepsze jest z mięsnym sosem, ponieważ świetnie smakuje nawet z samą oliwą. Przepis jest prosty, warto spróbować.

  • 35 min

Składniki:

  • • 40 dag makaronu spaghetti
    • 100 ml oliwy
    • 4-5 ząbków czosnku
    • 4 łyżki posiekanej natki
    • 1 papryczka chili, sól, pieprz

Spaghetti z oliwą i czosnkiem na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki. Na patelnię wlać oliwę i dodać czosnek. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor, ciągle mieszając (nie przypalić, gdyż oliwa zgorzknieje). Czosnkową oliwę odstawić z ognia.
  • 2. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, osączyć, przełożyć na patelnię z czosnkowa oliwą. Zagrzać, posypać natką, solą i pieprzem. Doprawić na ostro umytą i drobno posiekaną papryczką chili.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy