SPAGHETTI Z MINI PULPECIKAMI W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny makaron z mini pulpecikami w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym. Pomysł na tani i pożywny obiad.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti nitki Makarony Polskie,
    15-20 dag mięsa mielonego,
    3/4 puszki pomidorów krojonych,
    3 czubate łyżki śmietany,
    garść posiekanego koperku,
    1/2 średniej papryki czerwonej,
    łyżeczka cukru,
    sól,
    pieprz cayenne,
    zioła prowansalskie,
    łyżka oleju,
    przyprawy do mielonego: sól, curry, papryka słodka, suszona natka pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pulpety Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti z mini pulpecikami w sosie pomidorowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu.
    Mięso łączę z przyprawami, formuję mini pulpeciki, podsmażam na rozgrzanym oleju.
    Kiedy mięso się przyrumieni dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, smażę 2-3 minuty.
    Następnie dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę razem na małym ogniu około 5-7 minut.
    Do sosu dodaję śmietanę i posiekany koperek, mieszam, aż składniki dobrze się połączą.
    Na koniec wrzucam wcześniej ugotowany makaron. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować