Szybki i smaczny obiad, który posmakuje nawet niejadkom.
30 min
Składniki:
-1 kg mięsa mielonego z łopatki
-1 l passaty pomidorowej
-1 czerwona cebula
-1 biała cebula
-2 łyżki przyprawy do kuchni włoskiej
-3 ząbki czosnku
-15 kulek mini mozzarelli
-sól i pieprz do smaku
-olej rzepakowy do smażenia
Spaghetti z mini mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i szklimy na rumiano. Dodajemy mięso i przyprawę do kuchni włoskiej. Dokładnie mieszamy i smażymy ok 7 minut od czasu do czasu mieszając.
2.Po tym czasie wlewamy passatę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy 5 minut.
3.Sos doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy odsączone z zalewy kulki mozzarelli. Gotujemy od czasu do czasu aż mozzarella się rozpuści. Gotowym sosem polewamy makaron spaghetti. Smacznego!
Komentarze