Spaghetti z mini mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i smaczny obiad, który posmakuje nawet niejadkom.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 kg mięsa mielonego z łopatki
    -1 l passaty pomidorowej
    -1 czerwona cebula
    -1 biała cebula
    -2 łyżki przyprawy do kuchni włoskiej
    -3 ząbki czosnku
    -15 kulek mini mozzarelli
    -sól i pieprz do smaku
    -olej rzepakowy do smażenia

    Dodatkowo:
    makaron spaghetti

Spaghetti z mini mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i szklimy na rumiano. Dodajemy mięso i przyprawę do kuchni włoskiej. Dokładnie mieszamy i smażymy ok 7 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Po tym czasie wlewamy passatę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy 5 minut.
  • 3. Sos doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy odsączone z zalewy kulki mozzarelli. Gotujemy od czasu do czasu aż mozzarella się rozpuści. Gotowym sosem polewamy makaron spaghetti. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy