SPAGHETTI Z MIESEM, SERAMI I ZIOLAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

.....z dodatkiem sera mozzarella, fety, ziól itp.......pachnie i smakuje.....

  • 20 min

Składniki:

  • makaron spaghetti paczka 1 opakowanie
    mięso mielone (np. z łopatki) 0.5 kilograma
    przecier pomidorowy 210 gramów
    ser feta 0.5 opakowania
    ser mozzarella tarty 1 opakowanie
    ocet jabłkowy 1.5 łyżki
    cebula 2 sztuki
    kukurydza w puszcze 0.5 puszki
    czosnek w ząbkach 4 ząbki
    przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżki
    zioła prowansalskie 2 łyżeczki
    mielona słodka papryka 2 łyżeczki
    cukier 1 łyżeczka
    olej 1 łyżka
    bazylia liście świeże 0.5 szklanki

Spaghetti z miesem, serami i ziolami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. UGOTUJ MAKARON
  • 2. Mięso przesmaż na niewielkiej ilosci oleju z posiekana cebula oraz czosnkiem. Na koncu dopraw przyprawa do miesa mielonego.
  • 3. Do rondla wlej przecier pomidorowy, ocet, troszke wody, włoz kukurydze, fetę i dosyp reszte przypraw (nie dawaj soli, bo ser feta jest juz słony). Wszystko podgrzewaj okolo 8 minut. Jesli bedzie za geste dodaj znowu troszke wody.
  • 4. Dodaj mieso i dus jeszcze razem.
  • 5. Na talerzu makaron polej sosem i posyp startym serem mozzarela oraz listkami świezej bazylii dla uszlachetnienia smaku dania.

Komentarze

Podobne przepisy