Spaghetti z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniały przysmak kuchni włoskiej - prosty i szybki do przygotowania.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone 500g,
    makaron spaghetti,
    cebula 1,
    czosnek 1 ząbek,
    pomidory krojone w zalewie,
    koncentrat pomidorowy 5 łyżek,
    oregano,
    papryka słodka,
    pieprz,
    sól

Spaghetti z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. N patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę z czosnkiem. Kolejno dodajemy mięso mielone i wszystko podsmażamy. Gdy mięso się podsmaży dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą, koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku wymienionymi przyprawami. Wszystko dusimy jeszcze chwilkę. Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron wykładamy na talerz i polewamy przygotowanym spaghetti. Spaghetti można posypać przed podaniem na talerzu startym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy