Spaghetti z masłem, gorgonzolą i śliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

To zdecydowanie najsmaczniejszy z tych "najszybszych" makaronów jaki jadłam w ostatnim czasie. Dodatek suszonych śliwek pasuje idealnie.

  • 20 min

Składniki:

  • Proporcje dla 1 osoby:

    200g ugotowanego makaronu,
    łyżka masła,
    3-4 suszone śliwki,
    40g sera z niebieską pleśnią,
    sól morska do smaku.

Spaghetti z masłem, gorgonzolą i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany, jeszcze gorący makaron wymieszać z masłem i opruszyć solą morską.
  • image-1btpmk7 2. Makaron posypać pokrojoną suszoną śliwką i pokruszonym serem.

Porady

Makaron połączony z serem można dodatkowo podgrzać - wtedy ser jeszcze bardziej się rozpuści

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy