Spaghetti z makaronem bucatini i mięsem mielonym w sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jadłam pierwszy raz ten makaron bucatini, ale na pewno nie ostatni. W spaghetti sprawdził się doskonale, makaron sam jest pyszny w środku ma dziurkę przez co sos tam wszedł i był bardzo soczysty, a z mięsem to już poezja. Danie szybko się robi i jest bardzo syte z łatwo dostępnych składników a to dodatkowy atut.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g mięsa mielonego wieprzowego
    duży sos do spaghetti 500 g
    kostka mięsna
    3 łyżki oleju
    makaron bucatini 400 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z makaronem bucatini i mięsem mielonym w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. W garnku rozgrzewamy olej, przekładamy mięso i smażymy ok 20 minut aby nie było surowe, następnie dodajemy kostkę mięsną oraz sos ze słoika, całość dusimy ok 10 minut.
  • 2. Pół opakowania makaronu gotujemy według przepisu na opakowaniu 7 minut, odcedzamy i harujemy pod zimną wodą.
  • 3. Odcedzony makaron łączymy z mięsem i sosem, chwilkę podgrzewamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować