Spaghetti z łososiem w sosie śmietanowym z serem camembert

4.5 (179 ocen)

  • 20 min

Ostatnio mam w głowie wiele pomysłów na sosy do makaronów. Ten robiłam po raz pierwszy. Moja rodzina była zachwycona :) Także gorąco polecam ten przepis :) !

  • 20 min

Składniki:

  • 2 porcje:
    200 g makaronu spaghetti Omnomnom
    100 g łososia wędzonego
    1 serek camembert (u mnie o wadze 125 g)
    200 g śmietany kremówki
    1 mała czerwona cebula
    łyżka oliwy z oliwek
    sól i pieprz, opcjonalnie - 1/2 łyżeczki cukru
    opcjonalnie - 1/2 łyżki cukru, łyżka posiekanej pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Spaghetti z łososiem w sosie śmietanowym z serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę aż się zeszkli.
    2. Do cebuli dodaj śmietanę oraz drobno pokrojony camembert. Podgrzewaj na średnim ogniu. Ser powinien się rozpuścić, może to potrwać kilka minut. Dopraw solą i pieprzem. Pod koniec gotowania - dodaj pokrojonego na kawałki łososia.
    Uwaga - w sosie jest dużo słonych smaków ! Jeśli uznasz, że sos jest za słony, dodaj 1/2 łyżeczki cukru.
    3. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotuj makaron al dente. Makaron wyłóż na talerze, dodaj sos, udekoruj pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Łosoś Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować