Spaghetti z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 5 min

Szybkie i smaczne piątkowe danie

  • 5 min

Składniki:

  • łosoś świeży 200g
    makaron do spagetti 300g
    ser rokpol z niebieską pleśnią 20dkg
    śmietana 18%
    szpinak świeży
    sól
    pieprz cytrynowy

Spaghetti z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, w międzyczasie na patelnię wlewamy śmietanę i wrzucamy 3/4 części rozkruszonego sera. Mieszamy aż ser się rozpuści, następnie wrzucamy pokrojonego łososia, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy łosoś zmieni kolor, dorzucamy kilka liści szpinaku.
    Makaron odcedzamy, łączymy z sosem, posypujemy resztą rozkruszonego sera i dekorujemy listkami szpinaku.
    Smacznego.

Porady

Proporcje podane dla 3 osób.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy