Spaghetti z łososiem, pomidorkami i papryką słodką ramiro

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Delikatne i przepyszne spaghetti, które idealnie nadaje się na szybki, lecz wykwintny obiad lub romantyczną kolację we dwoje. Sos na bazie słodkiej śmietanki, łososia i pomidorków koktajlowych jest przepyszny. Charakteru dodaje mu papryka słodka ramiro i świeże oregano. Pycha!

  • 30 min

Składniki:

  • Na 2 porcje:
    -200 g śmietanki 30%
    -250 g makaronu spaghetti
    -400 g filetu z łososia bez skóry
    -12 pomidorków koktajlowych
    -1/2 papryki ramiro
    -1 łyżeczka posiekanego, świeżego oregano
    -1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z łososiem, pomidorkami i papryką słodką ramiro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al'dente.
  • 2. W czasie gdy makaron się gotuje drobno posiekaną paprykę (z usuniętymi gniazdami nasiennymi) podsmażamy przez minutę na oleju. Dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, obficie solimy i pieprzymy, smażymy 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki, wlewamy śmietankę, dodajemy oregano i tymianek. Przykrywamy i dusimy 5 minut na wolnym ogniu.
  • 4. Makaron odcedzamy dokładnie (nie przelewamy zimną wodą) i od razu wrzucamy do duszącego się sosu. Dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pomidorki koktajlowe Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować