Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowo- serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będzie smakować.

  • 30 min

Składniki:

  • 250g makaronu spaghetti,
    1 cukinia,
    1 papryka czerwona,
    100g pomidorków cherry,
    1 cebula,
    1 szklanka śmietany 30%,
    50g sera żółtego,
    4 łyżki oliwy,
    oregano,
    sól,
    pieprz.

Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowo- serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie.
  • 2. Cukinię i paprykę kroimy w paski. Cebulę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o małych otworach.
  • 3. Na oliwie zeszklimy cebulę. Do cebuli dodajemy cukinię, paprykę i pomidorki cherry. Smażymy około 10 minut. Warzywa zalewamy śmietaną i dodajemy żółty ser. Dusimy około 3 minut. Dodajemy ugotowany makaron spaghetti. Mieszamy i dusimy jeszcze przez 2 minuty. Potrawę doprawiamy do smaku oregano, solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy