Spaghetti z koktajlowymi pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Czyż proste dania nie są smaczne ?

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    10 szt pomidorków koktajlowych
    oliwa
    sól morska
    pieprz
    szczypta płatków chili
    duża garść posiekanej natki pietruszki
    250 g makaronu spaghetti

Spaghetti z koktajlowymi pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z koktajlowymi pomidorkami 1. Pomidorki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na połówki. Na posmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu rozłożyłem pomidorki, oprószyłem je sola i pieprzem oraz płatkami chili, skropiłem oliwą. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 30 minut.
    Makrelę obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na małe kawałki. Natkę pietruszki posiekałem.
    Ugotowałem makaron al dente w osolonym wrzątku. Odcedziłem, makaron włożyłem do naczynia z pomidorkami, wymieszałem, dodałem kawałki makreli i natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy