Spaghetti z klopsikami a`la bolognese

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Klopsiki:
    50 dag mięsa mielonego (użyłam z łopatki)
    1 jajko
    1 czerstwa bułka kajzerka
    1 cebula
    2 - 3 łyżki bułki tartej
    przyprawa do kotletów mielonych
    sól
    pieprz

    Sos:
    sos do spaghetti Bolognese Knorr
    500 ml wody
    1 marchewka
    1 cebula
    1/2 papryki czerwonej

    Dodatkowo:
    bułka tarta do obtoczenia klopsików
    olej rzepakowy do smażenia klopsików
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z klopsikami a`la bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Klopsiki:
    Do miski wrzucić mięso mielone, dodać jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, namoczoną i odciśniętą bułkę, bułkę tartą i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać i uformować klopsiki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron .
  • 2. Sos:
    Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę. Do 500 ml wody wsypać zawartość torebki dokładnie wymieszać i zagotować. Dolać do podsmażonych warzyw. Całość dusić aż warzywa będą miękkie. Dodać klopsiki i jeszcze chwilę poddusić. Gotowym sosem polać makaron ugotowany według przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti Mięso Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować