Spaghetti z klopsikami

5 (151 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 500 g spaghetti
    Sól ,pieprz
    250 g mielonego mieszanego mięsa
    2 łyżki musztardy delikatesowej
    2 ząbki czosnku
    2 cebule
    2 łyżki oliwy z oliwek
    200 ml bulionu warzywnego
    200 g pokrojonych pomidorów z puszki
    Parmezan (do posypania)
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spaghetti włożyć do dużej ilości osolonego wrzątku ,ugotować al dente.

    Przygotować klopsiki: mięso mielone zagnieść na jednolitą masę z musztardą ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ulepić z masy małe kulki.

    Czosnek i cebule obrać. Czosnek przecisnąć przez praskę ,cebule posiekać. Na patelni mocno podgrzać olej ,włożyć klopsiki ,podsmażyć na rumiano. Dodać czosnek ,cebule ,wlać bulion i dodać pokrojone pomidory razem z zalewą. Gotować ok. 15 min na bardzo małym ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z odcedzonym makaronem ,posypać startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować