Spaghetti z kalafiorem, kaparami i skórką cytryny

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie, a jednocześnie lekkie spaghetti. Kremowe za sprawą kalafiora wyraziste dzięki dodatku kaparów i skórki cytryny. Okraszona graną, płatkami chili oraz okruchami chleba.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 200 g spaghetti

    * 150 g kalafiora

    * łyżka kaparów

    * skóra z połowy małej cytryny

    * 2 łyżki grana padano lub innego dojrzewającego sera

    Dodatki:

    * płatki chili

    * 2 łyżki grana padano

    * 2 kromki chleba bez skórki

    * szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Dania z makaronem

Spaghetti z kalafiorem, kaparami i skórką cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krok pierwszy 1. Zagotuj wodę na makaron. W tym samym garnku ugotuj kalafior. Ja miałam mrożony u wcześniej gotowany na parze przed mrożeniem więc potrzebował parę minut. Świeży gotuj do miękkości. Płucz kapary pod bieżącą wodą i pokrój. Zetrzyj skórkę cytryny oraz ser. Zblenduj kalafior i dodaj resztę składników do niego. Wrzuć spaghetti i ugotuj al dente.
  • Krok drugi 2. Pokrój drobno chleb i tostuj na patelni.
  • Krok trzeci 3. Zostaw pół szklanki wody po makaronie. Odlej i wymieszaj makaron z kalafiorem. Dolewaj wody do uzyskania kremowej konsystencji. Ewentualnie dopraw solą jeżeli brakuje. Gotuj kolejną minute i serwuj makaron posypany chili, graną oraz chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Kalafior Kapary Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować