Często mam tak, że zostają mi jakieś warzywa- później kombinuję jak je wykorzystać. Dzięki temu powstają ciekawe i smaczne obiady.
30 min
Składniki:
300 g spaghetti,
1/2 kalafiora,
2 ząbki czosnku,
cebula,
5 suszonych pomidorów z oliwą,
pęczek natki pietruszki,
150 g sera feta,
200 g krewetek mrożonych,obranych,
sól, pieprz do smaku,
olej rzepakowy do smażenia,
Spaghetti z kalafiorem i krewetkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotuj makaron wg opisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kalafior pokrojony na małe różyczki aż do złoto-brązowego koloru. Po 7 minutach dodaj do kalafiora czosnek drobno pokrojony i cebulę pokrojoną w piórka, przykryj pokrywką i duś na minimalnym ogniu, dopraw solą i pieprzem do smaku.
2.W międzyczasie rozdrobnij blenderem suszone pomidory z 2 łyżkami oliwy z pomidorów i natką pietruszki.
Odcedź makaron tak, aby pozostało w garnku 2 łyżki wody z gotowania, dodaj krewetki -mieszaj aby się ugotowały, dodaj zmiksowane pomidory, kalafior i pokruszony ser feta. Wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze