Spaghetti z grzybami i zielonym serem pesto

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Proste i bardzo aromatyczne i smaczne danie obiadowe z grzybami w roli głównej :) Zielony ser z pesto nadaje daniu aromatycznego smaku - polecam.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 300 g makaronu spaghetti
    250 g grzybów leśnych mrożonych
    1 cebula
    kawałek selera
    1 ząbek czosnku
    około 80 ml śmietanki 30 %
    woda do podlania
    sól,
    pieprz świeżo zmielony
    3 ziarna pieprzu
    natka pietruszki
    zielony ser z pesto
    olej do smażenia lub masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z grzybami i zielonym serem pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg instrukcji, odcedzić.
    Selera obrać, drobno pokroić.
    Czosnek posiekać.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć.
    Do cebuli dodać drobno posiekany czosnek, zamrożone grzyby i pokrojony w kostkę seler.
    Całość dusić przez około 10 minut na średnim ogniu. Pod koniec duszenia podlać bulionem,Przyprawić do smaku. Na sam koniec, kiedy grzyby są miękkie, dodać posiekaną zieloną pietruszkę i wlać zahartowaną śmietankę .
    Makaron ułożyć na talerzu, polać grzybami z sosem, na wierzch zetrzeć zielony ser z pesto. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować