Spaghetti z dynią i krewetkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie z włoskiego menu, idealne, aromatyczne, pełne smaków

  • 40 min

Składniki:

  • 350 g spaghetti
    300 g dyni
    200 g krewetek
    pół cebuli
    mielone chili do smaku
    posiekana natka pietruszki
    pół filiżanki białego wina
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
    starty parmezan

Spaghetti z dynią i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z dynią i krewetkami 1. Dynię obrałem, usunąłem pestki. Pokroiłem w drobna kostkę.

    Cebulę drobno posiekałem, obsmażyłem wraz z chili na patelni, na 4 łyżkach oliwy z oliwek.
    Dodałem dynię, smażyłem 5 minut.

    Krewetki wyjąłem ze skorupek, wrzuciłem na patelnię. Zdeklasowałem winem, doprawiłem sola i pieprzem. Gotowałem na silnym ogniu, aż wino zaczęło parować.

    We wrzącej, osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente. Odcedziłem i przełożyłem na patelnię. Potrząsnąłem, podałem posypany Pietruszką i startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy