Spaghetti z czosnkiem i chili

0 (0 ocen)

  • 25 min

Kuchnia włoska ma to do siebie ,że pomimo minimalnej ilości składników wydobywa z potrawy kwintesencję smaku. Jest też tak przy tym spaghetti. Lekko czosnkowo-maślany smak połączony z niezwykłym ,świeżym aromatem natki pietruszki ,podbity ostrością chili.

  • 25 min

Składniki:

  • 400 g makaronu spaghetti
    120 ml oliwy z oliwek
    łyżka masła
    4 ząbki czosnku
    2-3 papryczki chili
    pęczek natki pietruszki
    100 g bułki tartej
    2 łyżeczki startej skórki cytrynowej

Spaghetti z czosnkiem i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z czosnkiem i chili 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą).

    W czasie gdy gotujemy makaron na patelni podgrzewamy połowę oliwy z masłem. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek ,posiekane chili oraz bułkę tartą. Smażymy na rumiano.
  • Spaghetti z czosnkiem i chili 2. Do garnka przekładamy gorący makaron ,bułkę tartą ,posiekaną natkę ,startą skórkę z cytryny i resztę oliwy. Dokładnie mieszamy ,podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy