Spaghetti z cukinii (post dr Dąbrowskiej)

  • wyświetlono: 260 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

lekkie i bardzo smaczne

Kasia
  • 20 porcje
  • 30min

Składniki

2 średnie cukinie
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki ziół prowansalskich
sól himalajska do smaku
passata pomidorowa

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Spaghetti z cukinii (post dr Dąbrowskiej)

  • 1. Cukinie opłukać i osuszyć.
    Przecisnąć przez specjalną temperówkę do warzyw.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Rozgrzać patelnię.
    Usmażyć na niej cebulę, co chwilę mieszając.
    Dodać cukinie.
    Posolić do smaku.
    Chwilę razem przesmażyć.
    Na samym końcu dodać zioła prowansalskie oraz czosnek i passatę.
    Wszystko razem dokładnie połączyć.
    W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
    Pogotować razem około 3 minut na średnim ogniu.
    Podawać na gorąco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakiwarzywaCukiniaMama mnie nauczyłaobiadlekkofittanie gotowanie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KulinarnaPlaneta

Spaghetti z małżami

Proste spaghetti z małżami

Spaghetti I

Dodane przez: Agiatis

Spaghetti z kiełbasą i cebulą

Uwielbiam makaron, pozwala na szybkie...

Spaghetti z serem

Dodane przez: amica4

Spaghetti z serem

Spaghetti z żółtym serem.

spaghetti

Dodane przez: lemonwilde

Spaghetti z parówkami

Oryginalny i prosty pomysł na ciekawe...

Warzywne spaghetti

Dodane przez: rzelkazag

Spaghetti z brokułami

Zamiast tradycyjnego ciężkiego...

łódeczki z cukinii

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Faszerowane łódeczki z cukinii

Cukinia w formie łódeczek , faszerowanych...