Spaghetti z botwinką

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejne, trafne połączenie kuchni polskiej i włoskiej. Delikatny smak botwiny, otulony włoskimi smakami

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti
    1 pęczek botwinki
    1 ząbek czosnku
    1 garść orzechów piniowych
    40 g startego parmezanu (do pesto)
    100 ml oliwy
    listki majeranku (1 łyżka)
    parmezan
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z botwinką 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.

    Botwinę myjemy (bez buraków), osuszamy i kroimy.

    Czosnek siekamy.

    Orzechy prażymy na suchej patelni.

    Botwinę, ser, czosnek, orzechy, liście majeranku, oliwę, przekładamy do blendera, miksujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Do makaronu dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Podajemy ze startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować