Spaghetti z białej rzodkwi z puree z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne I zdrowe spaghetti w wersji warzywnej. Czy może być coś lepszego? Rzodkiew doskonale komponuje się na talerzu z puree z zielonego groszku. To jest to co lubię w kuchni najbardziej -prosto, zdrowo I tanio!

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 biała rzodkiew
    100g mrożonego zielonego groszku
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Szczypta soli
    Szczypta pieprzu
    Czarnuszka(opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Puree Spaghetti

Spaghetti z białej rzodkwi z puree z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rzodkiew obrać, umyć, przepuścić przez tarkę spiralną (tzw. spiralizer) lub obrać specjalną obieraczką do julienne.
  • 2. 2. Groszek ugotować ok. 6 minut w osolonym wrzątku, odcedzić. Zblendować groszek, ząbek czosnku, oliwę, sól, pieprz.
  • 3. 3. Spaghetti z rzodkwi przełożyć na sitko, przelać wrzątkiem by zmiękło. Wyłożyć na talerz, podawać z puree z groszku. Można udekorować czarnuszką I pomidorkami koktajlowym.

Porady

Jeśli nie masz spiralizera możesz zrobić spaghetti przy użyciu zwykłej obieraczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować