Spaghetti z azjatyckim sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć, wydrążyć nasiona, pokroić w paseczki. Imbir oczyścić i zetrzeć na tarce. Papryczkę chilli umyć, oczyścić z nasion i drobniutko posiekać. Cebulkę posiekać w piórka.
Na dużej patelni ( lub w dużym garnku) rozgrzać tłuszcz, dodać mięso i smażyć 6-8 minut. Przygotowane wcześniej składniki ( warzywa) dodajemy do mięsa i jeszcze 2- 3 minuty razem podsmażamy.
Przecier pomidorowy mieszamy z 350 ml wody, dodajemy zioła prowansalskie i 1-2 łyżki sosu sojowego. Wlewamy na patelnię do mięsa i całość dusimy jeszcze ok. 3 minut.
W osobnym garnku gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Makaron odcedzamy ( nie hartujemy) wsypujemy na patelnię. Całość mieszamy i przekładamy na talerze. Smacznego!
Komentarze