SPAGHETTI W BAKŁAŻANIE

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

Obiad podany w pysznej zastawie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • • 2 bakłażany
    • 30 dag makaronu spaghetti
    • 30 dag schabu
    • 20 dag pieczarek
    • Sól, pieprz, ostra mielona papryka, natka pietruszki, olej, oregano

Spaghetti w bakłażanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Następnie natrzeć solą, pieprzem i mielona ostrą papryką. Mięso przełożyć do pojemnika, przykryć i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
  • 2. Bakłażany umyć, każdy przekroić wzdłuż na połowę. Piec ok. 30 minut w 190oC. Następnie łyżeczką wydrążyć miąższ, pozostawiając ściankę o grubości ok. 1 cm. Wnętrze bakłażana oprószyć solą. Wydrążony miąższ posiekać.
  • 3. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź.
  • 4. Na patelni rozgrzej olej i zrumień schab. Dodaj pieczarki i posiekany bakłażan. Duś razem kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Wrzuć makaron, mieszając, chwile podgrzej, posyp oregano i posiekana natka pietruszki. Gotowe spaghetti nakładaj do połówek bakłażana. Udekoruj natka pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Komentarze

Podobne przepisy