SPAGHETTI W 15 MINUT - Z TUŃCZYKIEM I POMIDORAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis na obiad błyskawiczny!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g makaronu spaghetti,
    puszka tuńczyka - kawałki w sosie własnym,
    puszka pomidorów krojonych (400 g),
    mała cebula,
    40 g sera Grana Padano,
    sól,
    pieprz,
    łyżeczka cukru,
    zioła prowansalskie,
    2 łyżki oleju.

Spaghetti w 15 minut - z tuńczykiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Ser ścieram na tarce o małych oczkach, tuńczyka osączam z zalewy, cebulę siekam.
    Na rozgrzanym oleju szklę cebulę, następnie dodaję pomidory - doprawiam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i cukrem. Gotuję na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszam.
    Na koniec dodaję tuńczyka i połowę sera, mieszam i gotuję jeszcze przez minutę.
    Makaron łączę z sosem, układam na talerzach i posypuję pozostałym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy