Spaghetti szpinakowo-paprykowe

0 (0 ocen)

Na obiad :)

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 40 dkg ę
    cebula 1 szt
    papryka czerwona 1 szt
    szpinak mrożony 100 g
    przecier pomidorowy 250 ml
    passata pomidorowa 250 ml
    sól i pieprz
    słodka papryka
    chili pieprz cayenne
    zioła prowansalskie

Spaghetti szpinakowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z cebulą 1. Cebulę zeszklić, dodać zmieloną łopatkę i podsmażyć. Doprawić.
  • z warzywami 2. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę i szpinak. Smażyć aż szpinak się rozpadnie.
  • z pomidorami 3. Do mięsa dodać przecier pomidorowy i passatę. Doprawić. Dusić 10 minut. Podawać z makaronem. Wierzch można posypać startym serem żółtym. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy