Spaghetti razowe z pestoo szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Danie robi się bardzo szybko i jest pyszne i zdrowe.

  • 15 min

Składniki:


  • makaron spaghetti razowy według potrzeb zjadających
    3 spore garście świeżego szpinaku
    3 pęczki natki pietruszki
    100 g orzechów nerkowca lub piniowych
    oliwa z oliwek w ilości potrzebnej do uzyskania zwartej a nie płynnej konsystencji pesto

    3-4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    3-4 łyżki startego parmezanu do środka pesto
    3-4 łyżki startego parmezanu do posypania


Spaghetti razowe z pestoo szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti razowe z pesto szpinakowym 1. Makaron gotujemy al'dente.
    Szpinak i natkę umyć i osuszyć.
    Do blendera dodajemy odrobinę oliwy i wkładamy szpinak i natkę, orzechy nerkowca, czosnek i miksujemy dolewając cały czas oliwę.
    Konsystencja pesto ma być dość zwarta.
    Dodajemy na koniec ser starty i jeszcze raz miksujemy.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Makaron mieszamy z pesto już na talerzu i posypujemy tartym parmezanem.

Porady

Do pesto można użyc dowolnych orzechów.

Komentarze

Podobne przepisy